Duch Muchla

Dobrodružství víly Švestky
Duch Muchla
V obchodech(265 - 299 Kč)

Dětské

O čem je kniha Duch Muchla?

Magický příběh ošuntělého růžového prostěradla, který chytne za srdce děti i dospělé.

Víla Švestka se snaží společně s duchem Muchlou splnit přání šestileté Anežky. Jejich cesta je plná legračních přešlapů, zvláštních náhod a nových přátelství. Vydejte se společně s nimi do tajemného Mrakoměsta, kde potkáte úřednické mráčky, duchy a ty nejpodivnější úředníky, jaké kdy svět viděl.

A když všechno dobře dopadne, možná dostanete pozvánku na ztřeštěnou svatbu plnou kouzelných bytostí. (Založil/a: Catwoman)
(Zobrazit více   ) (Zobrazit ukázku  )
V obchodech(265 - 299 Kč)

Nakladatelství (rok): Drobek - 2025
ISBN: 978-80-277-6217-0

knihy. tipy. recenze
Kniha začíná jedním přáním malé šestileté Anežky, aby se nemuselo její staré oprané froté prostěradlo vyhodit, přála by si, aby ho dostal hodný duch a pomáhal všem dětem usínat.

A když malé dítě vysloví přání, to se začnou dít věci. Přání putuje mezi kouzelné bytosti a ty se je snaží splnit. Každé dětské přání by mělo být splněno! Toto přání doputuje k víle Švestce, která je moc hodná, ale je to trochu popleta.

Zažíváme s ní dobrodružství v Mrakoměstě, kde se setkáme s dalšími bytostmi zabývající se dětskými přáními. Seznamujeme se s duchem, který by se měl jmenovat Muchlík, ale dá si zkratku na jméno Muchla.

V úřadě splněných přání pracují vydry, které ale neumějí správně mluvit. A tak děti zažijí srandu při jejich mluvení. A rodiče při čtení, protože mě se na začátku stalo, že mi to můj jazyk automaticky opravil, ale to už by nebyla ta psina. :)

Je to celkem dlouhý příběh, doplňují ho černobílé ilustrace, kterých by mohlo být ještě víc, uprostřed jsou 3 ilustrace barevné na celou stranu. Někdy je to maličko složitější text bez obrázku, na poslech již školních dětí. Ideál 6+. Dvě kapitoly před spaním…milé, zábavné, čtivé. Na druhý díl se těšíme.
Markéta Kubátová
Prvně bych chtěla poděkovat za recenzní výtisk, děti měli obrovskou radost, že mají možnost vyslechnout příběh mezi prvními. Sama za sebe musím říct, že jsem si čtení naprosto užívala a prožívala spolu s dětmi, protože tohle není jen tak ledajaká pohádka. Je to nejen příběh o přátelství mezi vílou Švestkou a duchem Muchlou, ale poznáte i spoustu dalších postaviček, především vydra Libuška i ostatní vydry mi daly zabrat, protože číst jejich dialogy byla menší výzva (vydry totiž neumí říkat R!), ale ještě větší výzva byl Strašák, protože ten sice R umí, ale všechno co řekne tak zpívá, takže jsem nasadila svůj operní mezzosoprán a děti se mohly smíchy potrhat!
Ale je to i příběh o tom, že i když vám osud předurčí vaší budoucnost, jste to pravé vy, kdo ji můžete ovlivnit a buďto být stejný a nudný jako ostatní, nebo jiný, originální a především sám sebou.
Recenze dětí - je to super pohádka!
- líbí se mi zpívající Strasák a duch Muchla (syn)
- mi se nejvíc líbí víla, mám ráda víly, protože jsou hodné i když Švestka je trochu popleta, jako ty mami (dcera a nebojte, karma a věk ji dožene!)

Zkrátka příběh jsme si užili všichni a knížku můžu jen a jen doporučit!
Daion
Tak tohle je vážně moc milá kniha. Tušila jsem, že příběh bude milý a přesně takový, jaký malé děti potřebují a jsem ráda, že jsem se nespletla. Každý večer děti seděly celé nedočkavé na gauči na další kapitolu. Určitě doporučujeme všemi deseti ❤️ dcerka 6, synek 3
MarkétDeli
Včera jsme s dcerou dočetly kouzelnou knihu Duch Muchla (Dobrodružství víly Švestky) od Kristýny Pýchové a moc se nám líbila. Už obálka s motivem „očí v dírách“ nás nalákala svou kombinací tajemna a roztomilosti. Příběh víly Švestky skvěle pracuje s tématem strachu a neznáma, ale podává ho s lehkostí a humorem, který děti baví. Moc oceňuji originální nápady a neotřelé postavy, hlavně u Vyder se dcera opravdu hodně nasmála. Kniha není jen o dobrodružství, ale učí děti i dospělé, jak se postavit vlastním bubákům. Je to velmi čtivé, ideální jako pohádka před spaním. Doporučuji ji všem milovníkům magických světů plných fantazie.