Psi

Encyklopedie slepic

Encyklopedie slepic
V obchodech

Hobby Odborná

O čem je kniha Encyklopedie slepic?

V této encyklopedii si můžete přečíst o historii slepic, péči o ně, jejich krmení, koupi a ustájení. V knize jsou rozdělena plemena velká, zakrslá a zdrobnělá a dále pak plemena nosná, masná, plemena s kombinovanou užitkovostí, bojová plemena a plemena okrasná.Encyklopedie je rozdělena na dvě základní části. První obsahuje praktické rady pro chovatele - nákup drůbeže, krmení atd. Radí, jak o slepice pečovat, informuje o nejběžnějších chorobách, rozmnožování a stavbě těla. Uvádí přehled možných typů zbarvení a kreseb peří. Druhá část přináší přehled 125 plemen slepic: popisuje jejich vnější znaky, typické vlastnosti, původ plemene i barevné variety. Kniha je bohatě doplněna kvalitními barevnými fotografiemi a kresbami a kontaktními adresami na české kluby zabývající se chovatelstvím. (Založil/a: Zetuška)
V obchodech

Nakladatelství (rok): Rebo - 2003
ISBN: 80-7234-285-1

Zetuška
Jelikož se chovu slepiček pro radost věnuji od nejútlejšího věku, zajímají mě také knížky o nich (Naučné, beletrické,) Tato, z těch co jsem měla možnost číst, je velmi propracovaná, pěkný přehled plemen, charakteristiky + doprovodná fota, kvalitní papír, zajímavosti. Přestože čteny mnohé další např. https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/slepice-chov-a-plemena-220561,https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/slepice-vyber-chov-plemena-135513, tak ponechána v knihovně tato. Těch pár chybějící vzácných či krajových plemen okopírováno a doplněno do této encyklopedie. Na zdravotní neduhy a podrobnější problematiku chovu samotného, mi pomohly tyto publikace: https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/chov-hrabave-drubeze-121841 a https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/chov-a-vykrm-drubeze-v-drobnych-chovech-227649 Snad nejen tato encyklopedie inspiruje další k chovu těchto úžasných tvorů.

Tip: Kdo má rád obrazovou formu, může využít dokument Planeta slepic (TV film) 2016 Francie.