Adelka a zbrojnoš Guľobok
Profil knihy je v jiném jazyce
O čem je kniha Adelka a zbrojnoš Guľobok?
Čo sa deje, keď sa ponoríme do ríše snov? Aké dobrodružstvo zažíva každý z nás? Malá Adelka a jej nezbedný kamarát, zajačik Riško, sa vydávajú na dobrodružnú cestu, aby pomohli zbrojnošovi Guľobokovi splniť jeho neľahkú úlohu.Putujúc krajinou, spoznajú medveďa Nela. Pomôžu mu zbaviť sa trápenia a medveď sa na oplátku pridá k nim. Spoločne rozlúštia záhadu čudných zvukov a pomôžu obyvateľom mestečka Guľôčkovo.
Knižka svojím príbehom a pútavými ilustráciami vtiahne do deja každého malého i veľkého dobrodruha. (Založil/a: Idealofbooks)

• Príbeh je dlhší, nemá rozdelenie na kapitoly, teda sa dá prečítať ako rozprávka na dobrú noc na jedenkrát. My sme si čítanie rozdelili na niekoľko dní, pretože čítanie o Adelke zaujalo aj našu trojročnú, hoci je príbeh určený pre o niečo staršie deti. Dávkovali sme si ho po niekoľkých stranách každý deň, pretože mladšej koncentrácia na čítanie je ešte nižšia. Ilustrácie v knihe hodnotím veľmi pozitívne, su nádherné a krásne dopĺňajú text. Dievčatá si ich rady a často pozerajú, čím si obnovujú príbeh aj vo svojich hlavičkách. Pre staršie deti je na konci priestor na to, aby si zapísali ich obľúbený sen.
• Som veľmi rada, že na našom trhu máme takýto príbeh, ktorý je deťom veľmi blízky a oslovuje ich prirodzeným spôsobom. Počúvať príbeh pri zaspávaní, ponoriť sa do ríše snov v blízkosti rodiča, prežívať dobrodružstvo, ktorému sú sami hrdinami. Podporme ich v tom, podporme ich fantáziu. Neoberajme ich o to. A práve táto kniha je pre ne veľmi dobrým sprievodcom na tejto ceste detstva...