Adelka a zbrojnoš Guľobok

Profil knihy je v jiném jazyce
Martin Renát
Adelka a zbrojnoš Guľobok
Koupit knihu

Detské

O čem je kniha Adelka a zbrojnoš Guľobok?

Čo sa deje, keď sa ponoríme do ríše snov? Aké dobrodružstvo zažíva každý z nás? Malá Adelka a jej nezbedný kamarát, zajačik Riško, sa vydávajú na dobrodružnú cestu, aby pomohli zbrojnošovi Guľobokovi splniť jeho neľahkú úlohu.
Putujúc krajinou, spoznajú medveďa Nela. Pomôžu mu zbaviť sa trápenia a medveď sa na oplátku pridá k nim. Spoločne rozlúštia záhadu čudných zvukov a pomôžu obyvateľom mestečka Guľôčkovo.

Knižka svojím príbehom a pútavými ilustráciami vtiahne do deja každého malého i veľkého dobrodruha. (Založil/a: Idealofbooks)
Koupit knihu

Nakladatelství (rok): Slová.press - 2025
ISBN: 978-80-69007-30-7

Idealofbooks
Mám veľmi rada knihy, ktoré podporujú u deti fantáziu a ukazujú im, že je to niečo prirodzené a že fantázia nemá žiadne hranice. Aj o tom naša najnovšia kniha o Adelke a zbrojnošovi Guľobokovi je. Hlavná hrdinka v ríši snov prežíva dobrodružstvo, ktoré ju zavedie do mesta Guľôčkovo, v ktorom je každý obyvateľ samozrejme guľatý. V knihe nájdeme aj veľmi zaujímavú paralelu boja dobra so zlom a taktiež zbúranie predsudkov voči jednému medveďovi a vychádzajúcich divných zvukov z jeho nory. S dievčatami sme prežili aj chvíle napätia a aj sme sa na niektorých situáciách zasmiali.

• Príbeh je dlhší, nemá rozdelenie na kapitoly, teda sa dá prečítať ako rozprávka na dobrú noc na jedenkrát. My sme si čítanie rozdelili na niekoľko dní, pretože čítanie o Adelke zaujalo aj našu trojročnú, hoci je príbeh určený pre o niečo staršie deti. Dávkovali sme si ho po niekoľkých stranách každý deň, pretože mladšej koncentrácia na čítanie je ešte nižšia. Ilustrácie v knihe hodnotím veľmi pozitívne, su nádherné a krásne dopĺňajú text. Dievčatá si ich rady a často pozerajú, čím si obnovujú príbeh aj vo svojich hlavičkách. Pre staršie deti je na konci priestor na to, aby si zapísali ich obľúbený sen.

• Som veľmi rada, že na našom trhu máme takýto príbeh, ktorý je deťom veľmi blízky a oslovuje ich prirodzeným spôsobom. Počúvať príbeh pri zaspávaní, ponoriť sa do ríše snov v blízkosti rodiča, prežívať dobrodružstvo, ktorému sú sami hrdinami. Podporme ich v tom, podporme ich fantáziu. Neoberajme ich o to. A práve táto kniha je pre ne veľmi dobrým sprievodcom na tejto ceste detstva...