Devět let v pekle
Poprvé vydáno celosvětově: 2008
Snežana Dimitrova
O čem je kniha Devět let v pekle?
Autentický příběh bulharských zdravotních sester vězněných v Libyi a odsouzených k trestu smrti, jejichž osud vzbudil velký zájem veřejného mínění na celém světě a přiměl celou řadu významných politiků, aby k němu zaujali otevřený postoj.Kniha pravdivě ukazuje nejen dramatickou skutečnost nedávných dní, ale zabývá se i životem v libyjských věznicích, postupným narušováním vztahů mezi bulharskými sestrami pod tlakem perzekuce a mučení. (Založil/a: samara)
Pozoruhodné drama ze života. Počáteční lhostejnost úřadu je zarážející. Přijeli pomoc a nakonec bojovali o vlastní život. Sice přežili ale devět let v trapu a psychické následky si ponesou do konce života.
Člověk nic neudělá, ale i přesto je odsouzen k trestu smrti. Těch devět let muselo být opravdu šílených. Vůbec si to nedovedu představit.
Kniha je napsána velmi čtivě. Těch 170 stran uběhlo rychle. Rozhodně doporučuji.
pravdivy pribeh u ktereho zustava rozum stat,strasne co museli tolik let zazit.silny pribeh,zadne zdlouhave vety
Pro dobrotu na žebrotu... Ženy, které chtěli pomáhat a zachraňovat druhé, kvůli tomu přišli málem o život... Je hrozné, co se může stát, a tak dlouhou dobu se nedovolat pomoci...