Zapomeň na minulost
Originální název: Zabudni na minulosť
Katarína Gillerová
O čem je kniha Zapomeň na minulost?
Román o minulosti, která skrývá tajemstvíSedmadvacetiletá Saša přišla před lety o otce a starší sestru Mišku, oba zahynuli pod lavinou v horách, kam vzal otec-horolezec poprvé jednu z dcer s sebou. Saša si myslí, že o tragédii ví všechno, ale stačí celkem bezvýznamná událost – že si Saša vezme na pohřeb strýce perlový náhrdelník, který kdysi otec daroval matce – a spustí se řetěz událostí, který ji rázem vrátí do minulosti, a ona zjistí, že všechno bylo trochu jinak. (Založil/a: al-ma)
(Zobrazit více

Skrýt vydání
Skrýt vydání

Všechna vydání
Všechna vydání
Příběh o tom, že někdy je lepší nepátrat v rodinné minulosti než se pak dozvědět něco, co někdo nikdy neměl vědět. Saša ztratila před třemi lety půlku rodiny pri horském neštěstí. Čo vše dokáže změnit zděděný náhrdelník na pohřbu strýce? Pak se "rozjede kolotoč " událostí... Co vše se Alexandra tedy domacky Saša o tragédii, která ji zabila sestru a tátu dozvědět? A nejen to... Hádky, vyhrožování, ale taky smrt. Toho všeho byla svědkem jako dítě. Bylo to ale tehdy všechno nebo toho byla víc? A jak souvisí náhrdelník s minulostí rodiny? Líbí se mi, že hlavní postava střídá pátrání v minulosti že současnosti, prací a vztahy mezi kolegy. Napínavý rodinný retrospektivní román.