Čtvrtá strana trojúhelníku

1. kniha v sérii Queen.
O čem je kniha Čtvrtá strana trojúhelníku?
Otec a syn Queenové řeší složitý případ vraždy známé newyorské módní návrhářky.Jedná se o zajímavý příběh jisté velmi solventní rodiny. Syn Dane se od své matky jednoho dne dozví, že jeho otec má milenku, což Dane nechce nechat jen tak. Každou středu otec přichází pozdě domů, co kdyby... Rozhodne se svého otce sledovat, aby odhalil identitu jeho milenky. Dozvídá se, že je to módní návrhářka Sheila, která bydlé ve stejném domě jako jeho rodiče. Ale je opravdu milenka bohatého Ashtona McKella, Daneova otce? Nepodlehne sám Dane jejímu kouzlu? A kdo vlastne bude zavražděn? To vše se dozvítáte právě ve Čtvrté straně trojúhelníku. (Založil/a: milanr)
(Zobrazit více

Skrýt vydání
Skrýt vydání

Všechna vydání
Všechna vydání
Čtvrtá strana trojúhelníku. Již od začátku až dokonce nemáte potuchy, kdo je zločinec. Spousta otázek a několik pochopitelných podezřelých . Román, který nabádá vaše buňky mozkové k naprosté pohotovosti rozluštit, kdo se dopustil trestného činu. Autor vás zavede do slepých uliček a dá uspokojivé odpovědi na vaše základní otázky. Avšak odpověď i rozuzlení děje - jako obyčejně - naleznete na posledních stránkách této čtivé knihy.
Příjemná detektivka klasického střihu. Ze začátku jsem byla trochu zklamaná a pořád jsem čekala na Elleryho mladšího, objevuje se až v půlce knihy. Autoři rozehrávají spíš takové psychologické drama, kdy je naše pozornost upřena hlavně na Dane, matku a otce, přičemž všichni měli důvod Sheilu zabít. Detektivka je trochu přitažená za vlasy a překombinovaná, ale i tak jsem si jí užila a těším se na dalšího Elleryho.
slabší 4*
slabší 4*
Takovéto detektivky, mám na mysli důkladné a promyšlené, vybočující z "normálního" zločinu a jeho řešenín nemiluji, je to jako kubistické obrazy, nebo šachy. Čtenář se vzdává, a čeká na řešení autora.
Bylo to velmi čtivě napsané, zajímavé, děj rychle odsýpal (jak jinak při tak malém rozsahu). Je pravda, že to bylo dost zamotané a v jednom místě postavené na náhodě, ale i přes tu zamotanost byl děj přehledný, v postavách jsem se ani trochu neztrácel a ta náhoda dobře zapadla do kontextu, takže mě ani nenaštvala. A jako bonus jsem se párkrát i zasmál.
Celkové hodnocení se tedy bez problémů vyšplhá k pěti * (otázka zní, jak velké je v tom zaokrouhlení; sám si nesem jistý, ale moc velké ne). Místní slabé hodnocení (momentálně 69 %) vážně nechápu.