*13.02.1903 - †04.09.1989

Všechny knihy autora

Donadieuova závěť

Originální název: Le Testament Donadieu (1960)
Donadieuova závěť
V obchodech(49 Kč)

Román

O čem je kniha Donadieuova závěť?

Psychologický román o francouzské rejdařské rodině, která žije zprvu v područí starého rejdaře a po jeho nenadálé a záhadné smrti se začíná měnit a každý její člen chce dohonit, co zameškal. Jde o přeměnu rodiny, v níž patricijský duch je vystřídán americkým způsobem života a dravým podnikáním na hranici podvodu. (Založil/a: syl)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): Svoboda - Libertas (NS Svoboda) - 1976
ISBN: 25-026-76

Děčínský
Je to příběh napsaný velkým spisovatelem, ale ať je vymyšlený, nebo inspirovaný, je, pro mne, depresivní, a jednání osob nepochopitelné. Snad se nemůže vyskytnout najednou tolik osob různě poznamenaných. Přesto jsem knihu dočetl, přestože jsem ji chtěl několikrát odložit. Místy to bylo nezajímavé až nudné. Nemám rád ani "nedokončené" romány.
Lydie Dostálová
Simenonova Megreta mám moc ráda a byl jsem zvědavá na tento jeho román... a vůbec mne nezklamal. Jak to v románech bývá, lidé si neřeknou, co by měli, ze vztahů utíkají, ... člověk by jim stokrát poradil, jak se mají zachovat. Román nemá konec, vyřešení první vraždy je jen náznakem pro pečlivého čtenáře nebo vám ponechá vlastní fantazii. A to se mi na knihách moc líbí, že nejste zotročeni obrazem filmu a režisérovou představou.