*23.10.1942 - †04.11.2008

Ztracený svět

Originální název: The Lost World (1995)
Ztracený svět
V obchodech(999 - 1199 Kč)

Sci-fi Thriller Román
  2. kniha v sérii Jurský park.

O čem je kniha Ztracený svět?

Román navazuje s několikaletým časovým odstupem na děj proslulého Jurského parku a líčí další vývoj projektu InGen. Ukazuje se, že ačkoli InGen zkrachoval a investoři, kteří vložili miliardy dolarů do ambiciózního podniku, vklady oplakali, je přece jen všechno trochu jinak. Dokonce i protagonista Jurského parku Ian Malcolm se uzdravil ze zranění způsobených tyrranosaurem, aby se znovu zapletl do dramatických dobrodružství s naklonovanými dinosaury. Spolu s ním a dalšími vědci prožijeme nebezpečná střetnutí se ztraceným světem. (Založil/a: Rakohammas)
V obchodech(999 - 1199 Kč)

Nakladatelství (rok): Baronet - 2006
ISBN: 80-85621-38-X
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Richie
Po úspěchu Jurského parku přidal Crichton pokračování - přes další originální nápady, nové postavy či malou změnu prostředí je tohle pokračování poněkud slabší odvar prvního dílu. Nicméně stále to je velmi dobré a napínavé dobrodružné čtení, které mě dostatečně bavilo.
5.10.2022 - přečteno podruhé ... 70%
VerenaLord
Zajímavá kniha, pro děti fajn počtení, ale celkově námět nijak zvlášť oslnivý, nijak originální a vcelku překombinovaný.
Všivák
Moc mě to bavilo. Hlavně v druhé polovině je kniha hodně akční a napínavá. Zároveň je protkaná různými technickými vysvětlivkami tak, že se člověk i něco naučí. Knižní Ztracený Svět je úplně něco jiného, než filmové zpracování. Včetně samotného příběhu. Skoro to vypadá, že si film vzal jen samotný námět a při čtení jsem vůbec neměl nutkání si film představovat. Kniha je mnohem víc rozmáchlejší. Těžko by si něco takového mohli dovolit filmaři v devadesátkách.
sgjoli
Je pravda, že někomu by nemuselo sednout to, že knižní předloha těch filmových dinosauřích fenoménů je dost detailní, co se týká genetiky a všelijakých technikálií. Hlavně v tom začátku. Ale když se tím prokoušete, čeká vás skvělý napínavý příběh o tom, jak sen znovuzrodit vyhynulá zvířata stále negativně ovlivňuje lidské životy a vede ke katastrofám.