Poslední pokušení
Originální název: The Last Temptation
(2002)
Val McDermid
3. kniha v sérii Tony Hill a Carol Jordanová.
(Zobrazit více O čem je kniha Poslední pokušení?
Děsivá jízda světem deformovaným krutostí a násilím... Doktor Tony Hill se vyzná v mapování myslí vrahů lépe než kdokoli jiný, je tedy zjevně nejlepším kandidátem na odhadnutí duševních pochodů i na předpověď reálných pohybů samozvaného kata zaměřeného na známé psychology severní Evropy. (Založil/a: skjaninka)
V pořadí třetí kniha s Tony Hillem a Carol Jordanovou se ke mně dostala jako první. Našel jsem další oblíbenou sérii, která mi připomíná Deavera. Autorka si nebere servítky, hlavní dvojice dělá rovněž chyby a také za ně zaplatí.
Podle mě nejslabší dílo série (čtu od začátku). V podstatě většina knížky je rozvlacna a postupná, gradace minimální, aby se na konci vše rozseklo během pár stránek. Hlavnímu vrahovi je dán velmi malý prostor.
I dle mého zatím nejslabší díl série, což ovšem neznamená, že se nejedná o nadprůměrnou detektivku. Nemělo to potřebný spád ani napětí. Nicméně autorka si dále velmi dobře pohrává s osudy obou hlavních protagonistů. Určitě se těším na jejich další vývoj.