Svědkyně ohně

Originální název: Eldvittnet (2011)
Lars Kepler (pseudonym autora: Alexander Ahndoril )
Svědkyně ohně
V obchodech(79 - 389 Kč)

V obchodech  (79 - 389 Kč)

Komentáře (156)

vladislaus
Obsahuje spoiler spoiler Ze všech tří u nás vydaných Keplerových knih se mi tato líbila nejvíce, i přes zbytečný závěr. Nejvíce mne bavil děsuplný a hrůzný nádech celého vyprávění od začátku až do smrti vraha.
VerenaLord
Tak tohle je vyvrcholení, aneb do třetice všeho dobrého. První dvě knihy byly příjemné, ba dokonce velmi povedené, ale Svědkyně je naprosto bezchybná! A rozuzlení celého příběhu by jistě překvapilo i Sherlocka Holmese;)
alča87
Čtivé a napínavé. Nejsem zrovna čtenář detektivek, ale docela jsem si početla, raději mám víc psychologie, ale beru knihu jako odpočinkovou, kdy nemusím nic moc řešit. Vrah není moc překvapivý, ale motiv trochu ano.
Každopádně bych si ráda přečetla i další Keplerovy knihy, ale asi jsem měla začít chronologicky.
Buřinka
Svědkyně ohně není klasická detektivka (to ostatně není žádná z dílny tohoto autorského dua). Ano, oblíbila jsem si Joona Linna, a ano kniha se mi líbila :-) Děj se řítí kupředu a místo aby se děj rozmotával, stává se čím dál zamotanějším.
Ne, ani tentokrát jsem neuhádla vraha. Sice jsem koketovala s myšlenkou, že by to mohl být on, ale rozum říkal: "Ne, to není možné".
Za mě super počtení.
63/2018
Romanka
Skvěle čtivá detektivka, Keplerovci mě baví, snad zatím kromě Paganiniho smlouvy. Vraha jsem taky neuhádla dříve než byl odhalen v knize.
sgjoli
Měla jsem chuť na další díl s Joonou Linnou, ačkoliv je fakt, že mne předchozí díl tolik nezaujal. Doufala jsem ale, že Svědkyně ohně mi v rámci této série spraví chuť a to se taky stalo. Tohle je zatím můj nejoblíbenější díl série.
Poslouchala jsem jako audioknihu, kterou namluvil Pavel Rímský, jehož hlasový projev je nezaměnitelný. A který mne prostě baví, takže s tímto jsem byla moc spokojená.
Zápletka sama o sobě mne bavila a neuvěřitelně rychle mne vtáhla do děje. Přišlo mi to hodně svižně napsané, neměla jsem pocit, že bych se nudila. Pachatele jsem sice uhodla chvilku před tím, než nám ho odhalil sám Kepler, ale to nevadí, i tak jsem si to užila.
To zapojení spiritistického média mi přišlo docela vtipné a chápala jsem Joonovo rozčarování, i když čtenář dost rychle pochopí, že to všechno na konci knihy dostane smysl - i ta spiritistická část.
Nakonec 4 hvězdy - přišlo mi to jako lehký nadprůměr.
Martin Klíma
KEPLERE? KEPLERE? JAK TY TO JEN DĚLÁŠ, ŽE JSI STÁLE TAK DOBRÝ?

Osobně považuji Larse Keplera za jednoho z vládců současného krimi žánru. Společně s ním ještě tomuto žánru u mě vládnou Larsson, Mankell, Fossumová a jako jediný autor, který není ze severu, pak pan Seghers. Možná se divíte, že v mém výčtu chybí Jo Nesbø, ale ten mě po přečtení jeho knihy Nemesis nijak neoslovil, a už jsem se nerozhodl přečíst si další jeho knihu. Za mě tedy Nesbø opravdu ne.

Nejprve klasicky, o čem kniha je. Celý pokoj je od krve, na dívčině útlém těle však není jediná kapka krve. Joona Linna na toto tělo fascinovaně hledí. Policie občas při řešení komplikovaných případů využívá i pomoc od spiritistických médií. Přesto když na policii zavolá Flora Hansenová a tvrdí, že ji navštívil duch zavražděné, nikdo jí nevěnuje pozornost. Mezitím hon na pachatele je plný neočekávaných zvratů a každá nalezená odpověď vede k dalším záhadám. Ačkoli pátrání dospělo do mrtvého bodu, policie telefonáty Flory nadále ignoruje. Ta nejprve za svou informaci žádala peníze, nyní však už jen úpěnlivě prosí, aby ji vyslechli.

Výborně, výborně, opět výborně. Jinak tuto knihu hodnotit ani nemohu. Kepler alias manželé Ahndorilovi prostě umí. Napětí, že by se dalo krájet, temná atmosféra, zajímavé neokoukané téma spiritismu, bravurně sepsané postavy, uvěřitelný děj, vše jasné a přesné, a hlavně příběh, který vás nutí číst dál a dál. Pro tuto knihu mám prostě jen samá pozitiva. Povinnost přečíst si tuto knihu, pokud se řadíte mezi milovníky detektivek. Za mě 95 %. Sakra dobrá kniha.
TomToman
Tentokrát se mi konečně "keplerovka" četla jedním dechem. I když na některých místech jsem měl trochu pocit, že je to nereálné, ale o tom myslím tyto knihy být nemají. Mord, napětí, akce, tentokrát jsme trochu blíž k pravidlům klas.detektivky. Napínavé rozuzlení, zajímavý konec, který odkrývá roušku z minulosti hlavní postavy komisaře J.L.
Rames
Obsahuje spoiler spoiler Svědkyně ohně je čtivá, to ano ale také plná děr. Vrahův motiv byl nedostatečný, jen proto že dívka prohlásí že je s ním těhotná ,riskuje vrah odhalení vraždou své svěřenkyně a manželky?
Také poloha ve které byla mrtvá Miranda nalezena je zavádějící, nejsem odborník ale nevěřím že by Daniel seděl dvě hodiny u mrtvé přítelkyně aby jí držel ruce na obličeji dokud mu její posmrtná ztuhlost nedovolí odejít !
kukuruznik11
Po Paganiniho smlouvě trochu lepší díl, rozhodně ne však nejlepší. Strašně mě štvaly ty drzé holky z ústavu a snad úplně poprvé! se mi podařilo v průběhu děje v nějaké detektivce odhalit vraha :) Jinak již prověřený skvělý styl psaní a sympaťák Linna nás prostě nezklamou...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16