Kulturní antropologie

O čem je kniha Kulturní antropologie?
Kniha Antropologie představuje čtivou formou komiksu ucelený přehled tohoto vědního oboru.Od počátečních kořenů sahajících až do antického Řecka přes klíčové koncepty a metody spjaté se jmény jako Franz Boas, Bronislaw Malinovski, E. E. Evans-Pritchard, Margaret Mead či Claude Lévi-Strauss až po otázky, které si klade současná postmoderní antropologie. (Založil/a: Brembula)
(Zobrazit více

Grafická publikace na asi sto osmdesáti stránkách (na kterých je většinou tak odstavec až dva textu) představuje čtenáři historii, směry i současné směřování antropologie tím správně zábavným, dehonestujícím, podvratným a uštěpačným způsobem, který byl pro paní Davies typický. A tak, ačkoliv z počátku jsem ke knize přistupoval dosti skepticky (a nazval sem jí Hrozivými Dějinami pro mírně pokročilé), po přečtení se musím autorce upřímně omluvit a mohu ji jen a jen doporučit všem zájemncům, zvlášť protože vyšla i v češtině (ač je na českém vydání vidět, že editoři si moc práce nedali). V žádném případě to není odborný text, vlastně ani klasická učebnice "úvod do..." ale jako zdroj prvotních informací o oboru slouží dobře a otvírá prostor k debatě i k nesouhlasu