*??.??.1965

Měsíční píseň

Originální název: Moon Called (2006)
Měsíční píseň
V obchodech(159 - 303 Kč)

Fantasy Román Romantické
#alfa  #americká literatura  #audioknihy  #automechanik  #druh  #fae  #ich-forma  #intriky  #kožoměnci  #láska  #magie  (Zobrazit více   ) #nadpřirozené bytosti  #únosy  #upíři  #urban fantasy  #vlkodlaci  (Skrýt více   )
  1. kniha v sérii Mercedes Thompson.

O čem je kniha Měsíční píseň?

První kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli…

Vlkodlaci můžou být nebezpeční, když se jim připletete do cesty, ale pokud jste opatrní, nechají vás na pokoji. Umí se dobře skrývat před lidmi, ale já nejsem člověk. Když na ně narazím, poznám je a oni poznají mě – Mercy Thompsonovou.
Mercy Thompsonová má za souseda vlkodlaka. V autodílně opravuje mikrobus patřící upírovi. Její bývalý šéf je gremlin. Ale ani Mercy není úplně normální… a její pouto s tajemným světem nadpřirozena ji brzy dostane do pořádného průšvihu.
Vychutnejte si pořádný nářez, který na vás v knize čeká. Není radno si zahrávat s vůdcem vlkodlačí smečky. (Založil/a: zayic)
V obchodech(159 - 303 Kč)

Nakladatelství (rok): Fantom Print - 2009
ISBN: 978-80-7398-056-6

Magyana
Nemůžu si pomoct, ale tato série mi strašně, fakt strašně připomíná Pravou krev, těch podobností je spousta. Akorát tady mají hlavní slovo vlkodlaci, upíři jsou na vedlejší koleji.
Vlkodlaky nijak zvlášť neprožívám, ale v této knize se dají přežít.
Taky Mercedes je něčím zvláštní, podobně jako byla Sookie v Pravé krvi. Kam to všechno povede, to teprve uvidím, ale jako urban fantasy oddychovka to ujde. Zatím.
PeťkaW.
Měsíční píseň rozhodně není klasická fantasy. Jde spíš o detektivku, ve které náhodou figurijí postavy jako upír, vlkodlak, čarodějka nebo kožoměnec, a tím jí dávají punc fantastiky. Moc se mi líbilo, jak dobře autorka vystavěla a popsala hierarchii a celkovou podstatu vlkodlaků. Většinou se autoři spokojí s tím, že jedna z postav bude vlkodlak, a tím to pro ně končí. Je vidět, že Briggs se snažila o mnohem hlubší a rozsáhlejší pojetí těchto bytostí, a myslím, že se jí to povedlo na výbornou. Některé pasáže mi přišly trochu zmatené a nedotažené, ale celkově se kniha moc dobře četla a i když byla dějově uzavřená, má člověk chuť číst i další díly.
antoniana
Když jsem před časem četla Magii od Ilony Andrews, narazila jsem na tuto sérii a věděla jsem, že jednoho dne si ji budu chtít přečíst. Ten den přišel v září 2025 a začala tím moje nová posedlost :) Vlkodlaky mám ráda a jsem zvědavá na další díly.

Jinak ty obálky jsou fakt příšerné, ale tak nějak mi přijde, že je to v tomto žánru většinou pravidlo.
blaufik
Jsem opravdu ráda, že jsem se nechala zlákat k přečtení této knihy. Měsíční píseň je čtivá, je akční, místy vtipná. Hlavní hrdinka je sympatická a já jsem velice zvědavá, jak bude vypadat druhý díl. Myslím, že pro mnoho lidí bude tato série návyková. Pokud si ponese stejnou laťku i v příštích dílech, tak se není čemu divit.