Richard Bachman
Richard Bachman
*21.09.1947

Strážci zákona

Originální název: The Regulators (1996)
Richard Bachman (pseudonym autora: Stephen King )
Strážci zákona
V obchodech(99 - 331 Kč)

Horor

O čem je kniha Strážci zákona?

Ve všech zemích, kde byly připravovány k vydání dva romány: Beznaděj a Strážci zákona, bylo podmínkou autora - Stephena Kinga - aby vyšly společně ve stejný den. Tato podmínka musela být splněna i u nás. Oba příběhy na sebe volně navazují a napsal je jeden autor - mistr hororu Stephen King.

Ve Wentworthu v Ohiu panuje horké letní odpoledne a v Topolové ulici je všechno jak má být. Poslíček s novinami objíždí na kole předplatitele; děti se škorpí na rohu ulice před obchodem; na trávníku před domem Reedových si mládež hází plastovým talířkem; Gary Soderson zapaluje zahradní gril. Jediná věc, která zcela nezapadá do obrazu, je červená dodávka, která vyčkává s běžícím motorem na kopci. Brzy se rozjede a začne masakr.
Než na Topolovou ulici padne večer, ocitnou se lidé, kteří přežili, v jiném světě, kde je všechno možné, bez ohledu na to, jak je to děsivé... a kam přijíždějí samozvaní strážci zákona. Jaká síla je přivolala, jak daleko zajdou a jak je možné je zastavit - takové otázky vyvolávají beznaděj..

Kniha je napsaná pod pseudonymem Richard Bachman. (Založil/a: qpIfg381e3)
V obchodech(99 - 331 Kč)

Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Shax
5. 8. 2020
K hodnocení přistupuju trochu rozpačitě. Protože celý tenhle příběh by byl fakt fajn, kdyby (z mně neznámého důvodu) se neodehrával jako nějaká prapodivná alternativní verze k Beznaději. To znamená, že zde vystupují stejné postavy jako v Beznaději, ale s drobnými úpravami...které mě už od začátku za a) zprvu mátly a za b) postupně rozčilovaly.
Samotná idea by byla super, ale kdyby byla v jiném provedení. Dovětek ke konci s dopisem naprosto zbytečný.
Bibi Špinková
22. 9. 2019
Bohužel musím dát této knize o hvězdičku méně. Četla jsem jí po Beznaději a ta mi příjde lepší. Tady je hromada postav a kolikrát jsem se zamotala. Dost z ní jde cítíte Bachman.
SamanthaClara
21. 7. 2025
Bylo to napínavé od začátku do konce, místy jsem se vůbec nedokázala odtrhnout od četby. Mrazivé, šílené a skvěle vystavěné!
Beznaděj jsem nečetla, ale ráda si ji přečtu!
bratr_jezek
4. 2. 2020
Bachman není tak úplně King, i když je to jeho pseudonym. Hodně postav a nějak mne to celé nebavilo tolik jako třeba zmiňovaná Beznaděj.