*03.01.1933 - †13.11.2021

Všechny knihy autora

Pobřeží v plamenech

Originální název: Burning Shore (1985)
Pobřeží v plamenech
V obchodech(59 - 79 Kč)

Román Dobrodružné Romantické
  16. kniha v sérii Sága rodu Courtneyů (dějová chronologie).

O čem je kniha Pobřeží v plamenech?

Šestnáctiletá komtesa Centaine de Thiry potkává svou první lásku. Vychutnává si každý její okamžik, jako by tušila, že romantické prožitky nebudou trvat dlouho. V Evropě se rozpoutala první světová válka a ona se za každou cenu snaží dostat do Jižní Afriky, rodiště svého snoubence. Z křehkého aristokratického děvčátka se Centaine předčasně mění v osudem zkoušenou tvrdou, cílevědomou a odvážnou ženu, která je schopna i naprosto nečekaných obětí. Bude se muset zříct svého z lásky zplozeného syna? Přinese jí boj s krutým osudem nakonec na jihu Afriky štěstí a bohatství? (Založil/a: icekafe)
V obchodech(59 - 79 Kč)

Nakladatelství (rok): Alpress - 2001
ISBN: 80-7218-614-0
Nakladatelství (rok): Gemini - 1993
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Děčínský
Knihu jsem si vypůjčil, a přečetl, ale až později jsem zjistil, že je to jedna za série, ale to mě nijak nevadilo, protože děj na věci nic nezměnil.
ondrasek
Pro mě zatím asi nejslabší díl ságy rodu Courtneyů, avšak stále na úrovni. Moc mě nebralo putování s křováky a i poslední část knihy "Diamanty" mi přišla jako zbytečné nastavení už tak rozvleklého příběhu.
Naproti tomu první část z válečné Francie a druhá z cesty do Afriky jsou bravurní.
bratr_jezek
Kniha mne bavila hlavně ze začátku, nová hrdinka, celkem statečně nese, že jí její velkou a první lásku zabijí ve válce. Změna v cílevědomou ženu mi nějak neseděla a měl jsem pocit, že ke konci kniha nějak ztrácí dech.
Eviickaaa
Jedna z mých nejoblívbenějších knih od tohoto autora :D a taky jedna z mála, krerá mě dohnala k slzám - teda minimálně k slzičce :D