*06.04.1899 - †27.01.1977

Don Juan
V obchodech(29 - 179 Kč)

Román

O čem je kniha Don Juan?

Děj se odehrává ve Španělsku v 17. století a líčí život tzv. pravého Dona Juana - hraběte Miguela z Manary.

V době, kdy dospíval, byl předmětem sporu mezi rodiči. Matka, která si přála míz ze syna kněze, svěřila jeho výchovu fanatickému jezuitovi a otec, který si nepřál, aby jediný syn zmizel za zdmi kláštera, mu vybral jako vychovatele moudrého františkána. Mladý šlechtic byl vyslán do Sevilly na studium bohosloví, probudila se v něm pyšná povaha a žil nezřízeným životem. Po smrti milované ženy však zatoužil po nápravě. Vstoupil do řádu milosrdných bratří, prodal své jmění a za výtěžek zřídil nemocnici a chrám pro chudé. 16.04.1984 Hl.
(zdroj: http://search.mlp.cz/cz/titul/don-juan/1668/) (Založil/a: misssicccka)
V obchodech(29 - 179 Kč)

Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Děčínský
20. 12. 2022
Autor napsal svůj román v době německé okupace ČSR, kdy nebylo pomyšlení, že by jiné dílo mohlo vyjít, vyšlo poprvé již v roce 1944. Já jsem, jako mnoho jiných, podlehl obrazu této skutečné postavě, přečetl tuto knihu, a několik jiných děl o něm.
Marta007
25. 8. 2017
Všechno nebo nic aneb dějiny exaltovaného megalomana. Kniha je výborná, velmi dobře napsaná, s dlouhými popisy, ale i vtipnými slovními obraty. Doporučuji přečíst.