3x Sherlock Holmes
O čem je kniha 3x Sherlock Holmes?
Nejlepší detektiv všech dob Sherlock Holmes a jeho věrný pomocník doktor Watson vyráží z londýnské Baker Street řešit své další tři případy: V prvním se Holmes potká s „ženou všech žen“ Irenou Adlerovou a předejde skandálu v Čechách, ve druhém bude na temných blatech pronásledovat psa baskervillského a ve třetím se utká se svým úhlavním nepřítelem – doktorem Moriartym. Bude to opravdu Holmesův poslední případ? (Založil/a: Christy)
(Zobrazit ukázku
Nakladatelství (rok): XYZ
- 2012
ISBN: 978-80-7388-700-1
Překladatel: Zora Wolfová, Josef Pachmayer
Kniha je sbírka starých, klasických povídek, ze kterých čerpali filmaři při natáčení seriálu. Asi nejnapínavějším a nejtemnějším příběhem je 'Pes Baskervillský'. Trochu v koncích se ocitne Sherlock Holmes ve 'Skandálu v Čechách'. A samozřejmě i 'Poslední případ' stojí za zmínku, kde se pan Holmes střetne s člověkem sobě rovným, s profesorem Moriartym.
Tato kniha je sbírka starých, klasických povídek, ze kterých čerpali filmaři při natáčení seriálu. Příběhy Sherlocka Holmese jsou pro mě nejnapínavější a nejtemnější detektivní knihou, i když jsem jich nikdy moc nepřečetla. Kdyby nebylo školní četby, asi by mě ani nenapadlo si knihu někdy přečíst, protože to není moc pro mě. Bylo to moje první setkání se slavným Sherlockem Holmesem a jeho věrným přítelem Watsonem. Toto vydání se mě osobně velice líbí a i výběr povídek pro toto vydání je podle mého názoru povedený. Londýn byl krásně vykreslený a kniha se mi líbila o to víc.
Mám moc ráda moderní televizní zpracování příběhů Sherlocka Holmese od BBC. Tato kniha obsahuje asi nejznámější a pro mě jedny z nejlepších příběhů s tímto hrdinou.

Pes baskervillský – Prostě jednička. Tou svou atmosférou evokující gotický román. Jedna z mých prvních detektivek vůbec a já vím, že jsem měl veliké štěstí, že jsem si nezkazil vkus něčím podřadným. 99%
Poslední případ – První a poslední povídka, kde vystupuje profesor Moryarthy, Napoleon zločinu. Ta postava byla stvořena prvoplánově a v negativních superlativech jen k jedinému účelu, aby byla ospravedlněna Sherlockova prohra. Pokud Doyle o Holmesovy smrti přemýšlel už dávno, mohl to napsat i lépe. Tohle vypadalo, jako by to sesmolil spíše pro potřebu konceptu a nedal si s tím práci. Je to dějově i ideově velmi bohaté, ale spisovatelsky podprůměrné. Kdyby autor takto polovičatě zabil mou oblíbenou postavu, budu taky nasraný. 45%