*09.07.1966

Originální název: Antéchrista
Antikrista
V obchodech

Román

O čem je kniha Antikrista?

Osamocená, introvertní šestnáctiletá Blanche se seznamuje na fakultě se sebestřednou a charismatickou Kristou, svým charakterovým protipólem. Blanchin obdiv se však postupně mění v nepříjemné poznání, přátelství v drama a Krista v Antikristu. (Založil/a: al-ma)
V obchodech

Nakladatelství (rok): Garamond - 2007
ISBN: 978-80-86955-87-2

Introvert
Příběh samotářské, introvertní Blanche a excentrické manipulátorky Kristy mě překvapil dost dobrým vhledem do duše obou dívek, z nichž jedné jsem rozuměla víc a té druhé méně. Amélie Nothomb píše originálně a v jejích textech se dají nalézt některé hodně neotřelé a zajímavé myšlenky. Navíc jsou její knížky čtivé, takže určitě další autorka, na niž je třeba zaměřit pozornost.
karkulin1982
Souhlasím, i já ji četla ve francouzštině a rozhodně se vyplatí přečíst i další autorčiny knížky (jedna z mých nej "Robert des noms propres" bohužel nebyla přeložena). Děj Antichristy mě naprosto nadchnul a navíc je hodně čtivá. I když jde o autorku pro dospělé čtenáře, tak si myslím, že tato kniha je určena i pro dospívající a v dnešním světě upírů,atd. je naprosto zapomenuta.
Renča Mašová
Kniha na jeden večer. Má toho v sobě hodně, ale mrzí mě, že v knize taky nebyl pohled Kristy, aby se mohl člověk vcítit i do její role, proč taková byla...
Simona Patloková
Tuto knížku jsem si v knihovně vybrala hlavně proto, že hlavní hrdinka je v mém věku. Při čtení jsem se dokázala vzít do jejich starostí a chápala jsem jak se cítí. Byly tam velmi zajímavé myšlenky, které se jen tak někde nenajdou. Jsem ráda, že se mi dostala do rukou a dávám 4*. Ta jedna je pryč kvůli tomu, že mi tam chyběly některé detaily a také tam byly chvíle kde se to dalo rozvinout, ale nestalo se tak.