*??.??.1944

Dům páně

Originální název: The House of God (1978)
Dům páně
V obchodech(49 - 401 Kč)

Humorné Román

O čem je kniha Dům páně?

Román z lékařského prostředí s výraznými autobiografickými prvky, který při svém uvedení na americký knižní trh v roce 1978 způsobil doslova poprask v literárních i medicínských kruzích a je od té doby přirovnáván k Hellerovu románu Hlava 22 - tak jako Heller demýtizoval armádu, tak Shem píchl do vosího hnízda amerického zdravotnictví. Vylíčení poměrů v severoamerické nemocnici by se mohlo zdát příliš kruté, příliš syrové, příliš šokující, příliš přesexualizované, příliš přitažené za vlasy... je ale pravdivé. A dlužno podotknout, že není nijak zvlášť specifické jen pro americké poměry. (Založil/a: shark!)
V obchodech(49 - 401 Kč)

Nakladatelství (rok): Argo - 2022
ISBN: 978-80-257-3686-9
Nakladatelství (rok): Argo - 1999
ISBN: 80-7203-230-5
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Jadelaine
Až příliš pravdivá... u přijímacích zkoušek na všechny LF by měla být povinnou podmínkou přečíst si nejprv tuto knihu. T.č. jsem na interně rok a půl a chvíli jsem přemýšlela, nakolik hrůzně se podobám hlavní postavě. Doporučuji, hlavně uchazečům o LF a začínajícím lékařům.
relka
Ano......" Napíglovat a odlifrovat". Když jsem tuhle větu pronesl u lékaře po vyšetření, pochopil jsem že i on tuhle knihu četl... Buďte proto opatrní kde jí citujete! Jinak co se knihy týká, každý kdo má co do činění s lékaři by ji měl znát.
JaNaVa
Skvělá kniha! ,,Byli bychom snad policisté, kdyby tomu tak nebylo?". Zatím nejlepší knižní policisté (snad kromě Pratchettovské Noční hlídky), získávající své vzdělání posloucháním stážistů v nemocnici. Knížka je velmi čtivá, jen je tam na mě až moc Freuda. A opravdu bych nechtěla mít teď praxi na interně.
hora1000
Krásná knížka, plná pravdy a humoru, který je někdy trochu hořký a jindy zase milý. Jako život. Dlouho mě takhle žádná kniha nezaujala.