*27.03.1962

Akta X - Zříceniny

Originální název: The X-Files - Ruins (1996)
Akta X - Zříceniny
V obchodech(49 Kč)

Detektivní
  4. kniha v sérii Akta X.

O čem je kniha Akta X - Zříceniny?

Při průzkumu ztraceného májského města Xitaclan zmizí americká archeoložka Cassandra Rubiconová a s ní celý její tým. Agenti FBI Fox Mulder a Dana Scullyová se vydají do yukatánských džunglí, aby případ rozluštili. Ani tentokrát nebude nouze o záhady a zvraty, a tak se agenti setkají s krvavými májskými rituály, pověrčivostí obyvatel i nepřátelstvím místních bezpečnostních složek. Hluboko v džungli však dříme děsivé tajemství, se kterým nikdo ze zainteresovaných nepočítá. (Založil/a: Trinity)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): Talpress - 1997
ISBN: 80-7197-126-X

Trinity
Mezi agenty Mulderem a Scullyovou panuje ono známé napětí i důvěra, boj „fantasta versus skeptička“ a často přistihnete Muldera u nějakého jeho ironického vtípku, tak známého ze seriálu. Autor postavy opravdu dokonale zná, a tak ví, co si mohou v jeho knize dovolit a co už by zase nebyli oni. Můžete očekávat výbornou akci, zasazenou do přitažlivých reálií mayské země a kultury, protkanou zvraty, napínavmi situacemi, krvavými mayskými rituály a děsivým tajemstvím, které dříme hluboko v temné a nepřátelské džungli :).

Kniha je příjemným relaxem, když už jste vyflusaní a jen se chcete zahrabat do peřin, nebo se rozplácnout na sluníčku. Nenechala mě usnout, a i když jsem ji před mnoha lety už četla i tentokrát ve mně zanechala dobré dojmy. Ocenila bych ji čtyřmy hvězdičkami z pěti s tím, že počítám spíše s příznivci seriálu Akta X. Lidem, kteří ho nepoznali, kniha nabídne mnoho informačních drobečků ze života agentů, což je u samostatně stojícího příběhu nutné a když se to umí, není to nudné, nepatřičné či násilné. Nebojte se záhadných příběhů a jestli máte možnost někde si Zříceniny půjčit nebo sehnat, jděte do toho.