Temná věž - Dlouhá cesta domů
Originální název: The Dark Tower, Volume 2: The Long Road Home
(2008)
Stephen King, Peter David, Jae Lee, Robin Furth, Richard Isanove
2. kniha v sérii Temná věž (komiks).
(Zobrazit více O čem je kniha Temná věž - Dlouhá cesta domů?
Roland, se svými přáteli, putuje domů... a s sebou má mrtvé tělo své milenky a tajemnou kouli zvanou Merlinův grapefruit. Jsou pronásledováni, ohrožováni přírodou i vnitřními rozbroji... a do toho Rolanda posedne tajemné zlo skryté v artefaktu a vyšle ho do snového Konce světa, kde na něj čekají ještě mnohem větší nebezpečí než ve skutečném světě.Druhý díl proslulé komiksové série inspirované fantasy řadou hororového mistra Stephena Kinga! (Založil/a: icekafe)
Tak druhý díl jsem zvládl velmi rychle. Obrazově pěkné, ale... Možná od komiksu čekám něco víc. Nejen nějaké ohromování akčními scénami, ale i něco víc. Pokud v knihovně narazím na další díly, možná si přečtu, ale spěchat s tím nebudu. Spíše bych si za čas raději přečetl opět knižní podobu Temné věže.
Tvůrci tentokrát stvořili vlastní příběh ze světa Temné věže, namísto toho aby převáděli už existující knihu do komiksu.
A to jim rozhodně prospělo. Druhý komiks ze série Temná věž, který u nás vyšel je lepší a celý svět Temné věže příjemně obohacuje.
Samostatnou kapitolou je pak vizuální stránka komiksu. Ta je prostě fantastická!
Druhý díl komiksové série o Temné věži. Stále jsem nadšená. Je to vyplnění ,,hluchého,, místa v knize, cesta z Hambry zpět do Gileadu v knize popsaná není. I tak tam jedna scéna, která se v knihách objeví až později je. Za mě opět skvělý komiks s nádhernými kresbami.
Nejspíš budu opakovat koment přede mnou. Ale co se týče vizuálního zpracování tohoto komiksu, tak je to dokonalost. Druhá kniha, překonala tu předchozí naprosto ve všem. Od Dlouhé cesty domů jsem se neodtrhl dokud jsem jí nepřečetl a musím říct, že žluté okno vypravěče, které vesměs všude nudí, tak zde je to jeden z nejlepších článků. Dávám 100%, zařazuji do oblíbených, a doporučuji, když už ne k přečtení, tak alespoň k vidění!