Vzestup Persepole

Originální název: Persepolis Rising (2017)
James S. A. Corey
Vzestup Persepole
V obchodech(237 - 357 Kč)

V obchodech  (237 - 357 Kč)

Komentáře (8)

Balu
Zatímco předchozí trojice dílů byla taková... no, lehce slabší (v rámci zavedené kvality, což pořád znamená dost dobrá), tenhle díl bych bez rozpaků zařadil mezi vrcholy série. Tažení téhle nové 'Persepole' je naprosto uchvacující a užíval jsem si každou stránku. Nové technologie, nové objevy, na sérii netradiční závěr - to je navíc taková třešnička na dortu.
Navíc začíná být zřetelné, že se série pomaličku blíží do svého finále. Pozvolna se do celkové mozaiky zapracovávají události předchozích dílů, kterým jsem předtím ani moc nevěnoval pozornost (Cibola), a nástin dalších událostí dává vytušit, že další kapitola jménem Tiamat's Wrath bude opravdu stát za to.
Werkrider
Hodně dobré pokračování série. Mám pocit, že příběh, atmosféra i jazyk zhutněli. Různé střípky společenské psychologie zapracované v sci-fi kulisách, ale se skoro reálnými postavami, jsou středobodem čtenářské pozornosti. Tomuhle dílu bych dal o půl hvězdičky více.
Neptun
Tenhle díl považuji za nejlepší.
Mě se u této série líbily zejména první dva díly, které mě na sérii navnadily, ale v dalších dílech jsem vždy narazil na části, které mi moc nesedly.
Na tomto díle mi snad vadí jediná věc. A to, že jsem žil v domnění, že se jedná o poslední dil série a ono ne. A teď musím čekat na další.
Každopádně děj běží velice rychle, akce a napětí snad po celou knihu. Paráda
Taylor
Stejně jako ostatní dily Expanze je i tento výborný. V tomto se o poznání méně léta vesmirem. Prakticky celá kniha se odehrává na vesmírné stanici. Posádka Rosinanty nám zestárla cca o 30 let. Skok mezi 6 a 7 dilem je tedy preveliky. Jen co se Země a Mars tak tak zmatorily tak už zase musi čelit (i celá sluneční soustava ) novému nepříteli. Boj začíná a nyní jde o přežití celého lidstva, protože tam někde venku je nekdo, nebo něco co dokáže (a už to dokázal) vyhladit celou dominantni rasu. Další kniha ze série bude dozajista velice zajímavá....takže rychle sem s dalším dílem!:)))
jasei
Řekl bych, že už tradiční struktura. Na začátku jasne plány, pak se to rozsype kvůli protomolekule i když tentokrát trošku jinak. A na konci knížky zjistíme, že potřebujeme další. Tenhle díl se za mě trošku vlekl.
Dana Erika Ďásková
Asi nejlepší díl. Zatím. Mrzí mě, že tvůrci seriálu se v této fázi vykašlali na knihy, strašně moc by mě zajímalo, jak by se vypořádali s loděmi z Laconie
Pipexkm
Keďže doterajšie diely na seba nadväzovali po relativne krátkom čase, tento diel dlhým časovým odstupom svojim spôsobom vytvára akoby vlastnú sériu, ktorá na pôvodnú Expanse nadväzuje.
Richard Serina
Pre mňa najslabší diel série, časový skok bol podľa mňa skvelý krok, a úvod knihy a záver boli úžasné, ale všetko medzi tým, celý stred knihy, bol pre mňa hrozná nuda kde sa stále dookola riešilo čo budú robiť a ako to majú urobiť.