*12.06.1840 - †08.04.1914

Všechny knihy autora

Romaneta

Poprvé vydáno celosvětově: 1878
Romaneta
V obchodech(Zdarma - 149 Kč)

Povídky

O čem je kniha Romaneta?

Hrdiny romanet jsou lidé nevšední odvahy a síly ducha. Podstupují dobrovolně cestu za poznáním, která je náhle plná napětí, náhod, očekávání, a posléze naneštěstí zklamání a hrůzy nad úskočností a spletitostí poměrů, a i nad vlastní bezmocí. (Založil/a: barbiegrrrl)
V obchodech(Zdarma - 149 Kč)

Nakladatelství (rok): Nakladatelství Lidové noviny - 2009
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Marek Herman
9. 2. 2021
Kniha se mi líbila. Autor píše tajemně, poutavě a zajímavě. Romaneta byla čtivá a časem vyzkouším další autorovy knihy.

Claire27
13. 6. 2017
Ze všeho nejvíce oceňuji autorovu fantasii. Časté detailní popisy nepříliš důležitých věcí mohou někoho odradit, ale i tak se jedná o skvělá romaneta s magickou atmosférou. Ze všeho nejvíc se mi líbila myšlenka v díle Newtonův mozek, a sice Arbesova snaha ukázat zničující moc válek.
lc4u
16. 10. 2016
Místy trošku mindfuck. Úplně mě dostalo, jak na mě celou dobu čtení dopadala ta příběhová atmosféra. Napětí a tajemství, to vše halené rouškou čehosi co mě přitahovalo číst dál a dál, i když jsem se v určitých pasážích nudil. Záhadnost situací a dějů navíc Arbes výborně stupňuje. Ač je kniha objemnější, sjel jsem jí jedním dechem a na konci si říkal, co jsem to kurva právě přečetl. Imaginace ve mne stále probouzela snovou atmosféru, kterou tak miluji. Líbivé.
optimistick
4. 2. 2012
Kdo chce najít napínavé čtivé příběhy, které vás unesou na vlnu tajemna a mysticismu, tak je toto správná volba.A když přidáte návštěvu Prahy a jde se podívat na Svatého Xaveria na Malou Stranu, tak už není co dodat.