Stalo se zítra
O čem je kniha Stalo se zítra?
Stalo se zítra tvoří jednu z největších antologií science fiction v češtině. Science fiction u nás žije a daří se jí skvěle, ať už jde o cesty na neznámé světy, cesty časem, setkání s mimozemšťany, pátrání po záhadách budoucích světů nebo soužití s roboty a androidy. Science fiction může být a je různorodá. Povídky a novely v této antologii mají společné jedno: nenudí. (Založil/a: kubina86)
Krátké povídky, některé až mikro, v podstatě jen takové úvahy. A naopak pár nekonečných příběhů, některé dosti překombinované. Styl je hrozný, nedokázal jsem se vcítit do děje. Opravdu se mi líbily snad asi tři povídky, ostatní průměr a horší. Tak to na mě bohužel působilo...
Výborná sbírka povídek s obrovským rozsahem. Kvalita povídek sice silně kolísá,ale vzhledem k záběru to nejspíš ani jinak nejde.
Celkem sympatická sbírka povídek českých sci-fi autorů, samozřejmě - některé jsou velmi povedené, a některé už méně (zde platí plná úměra mezi délkou povídky a zábavností - musím říct, že tři nejdelší povídky (Den a noc, Mumie, Orfeus v podsvětí) patřily k těm nejméně zábavným). Naopak velmi kladně hodnotím : Výprava která propadla, Pořádek musí být, Kočka. Celkově jsem ale spokojen s časem, který jsem s knihou strávil.