Kriminálka

V obchodech(226 Kč)

V obchodech  (226 Kč)

Komentáře (5)

Keatin
Pro mě, jako nadšenou posluchačku podcastu Kriminálka, byla tato kniha nutností. Kdybych neposlouchala podcast, asi bych z knihy měla větší požitek, ale i tak je kniha velmi dobře sestavená a navíc doplněna o fotografie.
Celkově se mi líbí, jakým stylem p. Vaňura píše i mluví...ano, jsem jeho fanynkou, zážitek z něj mám umocněn z několika besed a taky z osobní rozmluvy ve frontě na pivo. :-)
Pokud rádi čtete o zločinech, které se skutečně staly, mrkněte na knihu, nebudete zklamaní.
Pedruska01
Obsahuje spoiler spoiler Když jsem se zcela náhodou dozvěděla, že pan Vaňura bude mít novou knihu, tak mě to nadchlo a potěšilo. Netrpělivě jsem jí vyhlížela a těšila se na ni. Musím říct, že jsem se až díky této knize dozvěděla, že je nějaký podcast v rádiu, kde se vysílají různé kriminální příběhy, které se skutečně staly. Nemůžu tedy tentokrát posoudit, zda dané příběhy jsou identicky převyprávěny/přepsány jako tomu bylo u předešlých knih a pořadu - Legendy kriminalistiky, ale rozhodně autorův styl vyprávění musím vyzdvihnout. Je to neuvěřitelné poutavé, drží mě to a baví, a to bez ohledu na téma. Velký um a smekám.
Kniha je rozdělena na několik území, respektive krajských kriminálních oddělení. Z každého je promítnut jeden, maximálně dva příběhy. Sem tam proložené obrázkem či krátkým přepisem z prověrky. Hrozně oceňuji, že se jedná o příběhy, které jsem ještě nezaznamenala. Jsou tedy pro mě nové, a to se už pomalu nevidí, když každý prezentuje a těží z těch „profláklých“ případů. Tyto nové věci nemusí být velké, aby je znal každý, ale i tak jsou obrovské svým významem i dopadem.
Opakovala bych se, co jsem napsala ke knihám pana Vaňury Legendy kriminalistiky, a to nechci. Neodpustím si však ve zkratce to, že tohle je nemyslitelné, neskutečné a prostě šílené. Člověk si ani neuvědomuje jaké zlo existuje a už vůbec ne to, že se pohybuje mezi námi. Není to jen výmysl či něčí fantazie v televizi. Tohle je skutečné a je to děsivé. Ti ne-lidé existují. Může to přijít kdykoliv a od kohokoliv. Může to být fatální. Hrozné. Stačí jen o tom tahle přemítat a je mi z toho hrozně.
Hned první vyprávění mě dostalo, především díky tomu místu, které znám a občas jezdím kolem. Ale ani další příběhy nezaostávaly svou hrůzou, kterou to na mě z toho textu pouštělo. Nechtělo se mi věřit, že se tohle stalo.
Autor to velmi dobře podal. Vsadil na něco nového a neotřepaného. Je mi docela líto, že toho nebylo víc. A upřímně mě to navnadilo na ten podcast. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale baví mě zjišťovat o skutečných zločinech, ať už to zní jakkoliv paradoxně. Určitě mají můj obdiv kriminalisté, kteří vyšetřují taková zvěrstva. Musejí být dobří a obstát ve své práci, dojít ke zdárnému konci, tedy dopadení pachatele a taky to musí ustát psychicky, jako obyčejní lidé.
Hodnotím plným počtem, úplně mě to pohltilo, nemohla jsem se odtrhnout a taky a samozřejmě doporučuji dál. Stojí to za to. Doufám, že se od pana Vaňury dočkám další nové tvorby ve stejné tématice a s novými neznámými případy.
Iki1
Po delším čase jsem si vzal k přečtení literaturu faktu a u této knihy nejsem zklamán. Autor využil spolupráce s pracovníky kriminálek v České republice a vybral ke zpracování některé kriminální případy z posledních let. Zpracoval je přehledně a čtivě vypravěčskou formou, kterou doplnil fotografiemi a zvýrazněnými ukázkami zápisů z vyšetřování. Knížka se čte téměř sama, případy to jsou zajímavé a jak autor podotýká, mohou sloužit i jako lehké varování, čemu se v životě vyhnout.
Grimlisson
Obsahuje spoiler spoiler Musím upřímně říct že mě kniha trochu zklamala, jsem fanoušek podcastu, ale zřejmě jsem knihu pořídil dost pozdě, z osmi případů jsem neznal jen dva, a zbytek byl prakticky přepis podcastu.
Opravdu velký plus jsou autentické fotografie.
Za mě zatím nejrychleji dočtená kniha, ale prakticky si za to můžu sám
Kateřina Patrochová
Tuto knihu jsem přečetla tak říkajíc "jedním dechem". Znám i zmíněný podcast. Rychlovka, kterou určitě doporučuji