*08.08.1897 - †18.11.1968

Všechny knihy autora

Správná pětka znovu na ostrově

Originální název: Famous Five. Five on Kirrin Island Again (1942)
Správná pětka znovu na ostrově
V obchodech(279 Kč)

Dětské Dobrodružné Pro mládež
  6. kniha v sérii Správná pětka.

O čem je kniha Správná pětka znovu na ostrově?

Děti se tolik těšily na svůj ostrov - a teď tam nesmějí! Strýček Quentin si tam v polorozbořené věži zařídil laboratoř a chce být na ostrově docela sám. Netuší však, že se na ostrově někdo ukrývá. Strýček se ocitne ve smrtelném nebezpečí a naše Pětka vezme věci do svých rukou! Šesté dobrodružství Juliána, Dicka, George, Anny a psa Tima na Kirrinském ostrově. (Založil/a: Rakohammas)
V obchodech(279 Kč)

Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Ran
7. 4. 2024
Tenhle díl je hodně dobře napsaný a jeho čtení jsem si skvěle užila. Tempo psaní bylo rychlé, ale příjemným způsobem.
Gabriela Budinova
3. 8. 2025
Pro me je tohle hodne oblibena klasika z detstvi a musim rici, ze ma pro me stale stejne kouzlo. Je to psane moc hezky, je to napinave, dobrodruzne. Uzasny pribeh bandy deti, kteri si navzajem ukazi, co je to sila pratelstvi a jeste proziji uzasne dobrodruzstvi. Myslim, ze k teto serii se rada znovu jeste vratim :)
Li98
11. 7. 2017
Správná pětka byla první dobrodružná dětská knížka, kterou jsem četla. Co mě mrzí je, že jsem nepřečetla všechny knihy z téhle obsáhlé série. Do dobrodružství čtyř dětí a psa se dalo snadno začíst a špatně se přestávalo. Příběhy jsou zajímavé a napínavé. Enid Blyton odvedla doopravdy výbornou práci. Vytvořit takhle dlouhou, ale stále skvělou sérii nezvládne jen tak někdo.
Lenka Jeriova
13. 3. 2017
Správnou pětku jsem četla jako dítě. Spoustu dílů jsme měli doma, ostatní jsem napůjčovala v knihovně. Pro asi jediná série, kterou jsem přečetla celou jako dítě. Příběhy byly zajímavé a napínavé, když jsem četla, nesměl mě nikdo rušit.