Štvanice
Michael Dabert
Poprvé vydáno celosvětově: 2011
František Niedl
2. kniha v sérii Michael Dabert.
(Zobrazit více O čem je kniha Štvanice?
Když dostane záhadný Michael Dabert zakázku - ochranu Solange Blanchartové, mladé atraktivní manželky pohřešovaného podnikatele z Cannes - přijímá, i když se mu její obavy zdají neopodstatněné. (Založil/a: tomdra)
Všechna vydání
Všechna vydání
Kupodivu jsme se s autorem zatím nepotkali na poli historické detektivky. O to větší nadšení a překvapení z jeho lehkého a humorně svižného pera jsem zažila zde. Nekriticky dávám plný počet, protože stránky ubíhaly stylem, který mám v tomhle žánru ráda. Jinak je to tak za tři.
Dabert je klasický literární sympaťák, co pluje nástrahami s lehkostí těmto pohádkám typu 007 vlastní.
Přívětivá odbočka z vážnějších žánrů :o)
4/3
Přívětivá odbočka z vážnějších žánrů :o)
4/3
František Niedl prostě umí psát. Má to vodpich, má to šťávu, postavy jsou načrtnuté a žijí vlastním životem. Zdá se mi, že trochu mimo žánr detektivky (což není výtka), nejlépe se dá podle mě definovat jako dobrodružný román. Každopádně skvělé čtení.
Autorův styl mě sedí čte se dobře, vtipný humor a sympatického Michala D. jsem si oblíbila hned v prvním díle...
Těším se na další dobrodružství takového 007 .o)
Těším se na další dobrodružství takového 007 .o)

Nenáročné, oddechové počtení.
Pán Niedl nás protáhne trochou Evropy, Michael Dabert vyřeší a vyřídí, co má a za necelé 2 dny už zase nemám co číst...