*21.09.1947

Všechny knihy autora

Tři vyvolení

Originální název: The Drawing of the Three (1987)
Tři vyvolení
V obchodech(219 Kč)

Román Fantasy Horor
  2. kniha v sérii Temná věž.

O čem je kniha Tři vyvolení?

Jak už napovídá název, v tomto svazku plní Roland příkazy orákula z dílu prvního, vybírá si tři osoby, bez nichž by svůj úkol nikdy nesplnil. Při výběru se propadne do naší současnosti, dveřmi na mořském břehu vkročí do USA osmdesátých let a „prožívá“ jej očima feťáka Eddieho. Jake z Pistolníka, kterého si Roland zabitím teprve teď transformuje do svého světa, patří k tajemství knihy.

Tři vyvolení jsou po Pistolníku druhou knihou z celkem sedmi knih, které tvoří dlouhý příběh nazvaný Temná věž. Děj celé série se odehrává v neobyčejném světě, zaplněném ohromujícími vizuálními obrazy a nezapomenutelnými postavami. Temná věž se nepodobá ničemu, co jste zatím četli. Do rukou se vám dostává vizionářský příběh Stephena Kinga, magická směs fantasie a hororu, který může být i jeho vrcholným dílem. Připojte se proto k výpravě za nedostižnou Temnou věží…

Zdá se, že toto dílo je mou vlastní Věží. Víte, ti lidé mi nedají pokoj, hlavně Roland. Vím opravdu, co je ta Věž zač a co tam Rolanda očekává (pokud k ní dojde, a vy se musíte připravit na velmi reálnou možnost, že to nebude on, komu se to podaří)? Ano… a ne. Vím jenom to, že ten příběh mě volá zas a celých sedmnáct let. Tento delší druhý díl stále zanechává spoustu otázek bez odpovědi a vyvrcholení příběhu zůstává daleko v budoucnosti, ale já cítím, že tento díl je mnohem úplnější než ten první.

A Věž je blíž.

zdroj: www.legie.info (Založil/a: icekafe)
V obchodech(219 Kč)

Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Magyana
7. 8. 2017
Nemůžu si pomoct, ale kdovíjak odvázaná z Temné věže nejsem.
Pistolník Roland není hrdina, za kterého bych dýchala, sympatický mi není ani za mák.
Tento díl série mě ze začátku docela bavil, jenže pak se objevila ta příšerná ženská. Její postava mi vyloženě otrávila příběh, je hnusná, protivná, uřvaná, no tragédie.
Navíc se pořád nemůžu srovnat s tím, že pistolník jde k jakési věži a já nechápu, proč se vůbec namáhá.
A Věž je blíž...
No bezva. Ale já si dám od této série pauzu.
Ghoulman
27. 9. 2016
Roland přibírá další společníky a zvláště s postavou Eddieho se nám to pěkně rozjíždí. Více akce, napětí a paralelních světů. Snad ve všech ohledech lepší než jednička.
Peetuliska
22. 4. 2014
Pistolník Roland je raněn, potřebuje léky z jiného světa a zároveň i další tři "pistolníky". Kouzelnými dveřmi přinese do svého světa Eddieho, Odettu/Dettu/ Susannah. Díl, který když jsem dočetla, s netrpělivostí jsem běžela pro další díl.
rahzul
17. 3. 2020
Tak tohle už bylo jiný kafe! Tady už má příběh jasně danou osnovu a my tak můžeme sledovat Rolandovi poměrně akční cesty za svými Vyvolenými. Způsob, jakým se s nimi setká, je jednoduše geniální (nápad s dveřmi inspirovaný římským bohem Janusem - bohem vrat, dveří, vchodů, začátků a konců.)
Postupně se tak setkáváme s heroinovou smažkou Eddiem, beznohou schizofreničkou Odettou/Dettou a na závěr s panem Mortem, který má neobvyklý koníček. Pochopit jejich význam je pak stěžejní pro Rolandovu cestu k Temné věži.
Mystický Rolandův hnutý svět se tentokrát smrskl na pláž, kam po západu slunce vylézají z moře podivní humroidi. Tyhle potvory Pistolníkovi při první seznamovačce pěkně zatopí a dá se říct, že s následky se bude Roland potýkat po celou dobu.

Teprve teď se Temná věž pořádně rozjela a já nehodlám z tohodle vlaku jen tak vystoupit! Spousta akce, chvilky kdy mrazí a v neposlední řadě i dost vtipné momenty. Ono totiž mít v hlavě Rolanda neni vubec žádná prdel :) Tady už nelze o Věži pochybovat, šup do Oblíbených a 5☆ jak vyšitejch!