*12.09.1943

Anglický pacient

Originální název: The English Patient (1992)
Anglický pacient
V obchodech(49 - 232 Kč)

Román Historie

O čem je kniha Anglický pacient?

Příběh je zasazen do válkou zničené italské přírody. Hlavní postavou je anglický letec, umírající na popáleniny, který vypráví svůj příběh mladé zdravotní sestře, jež o něho pečuje. Do jejich odloučeného místa přibude ještě sighský ženista a italský zloděj. Tyto postavy ve svých myšlenkách, dialozích a vzpomínkách odkrývají svoji minulost a dávají tak čtenáři možnost pochopit jejich příběhy. (Založil/a: matrosh)
V obchodech(49 - 232 Kč)

Nakladatelství (rok): Argo - 2007
ISBN: 978-80-7203-881-7
Nakladatelství (rok): Argo - 1997
ISBN: 80-7203-056-6
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

janeicka
Přiznávám, že jsem v případě této knihy byla ráda, že jsem dříve viděla stejnojmenný film, což mi výrazně pomohlo v orientaci mezi postavami a různými časovými rovinami vyprávění. Příběh mi přišel zajímavý teprve až v druhé polovině, kdy se dozvíme něco o Kipově minulosti a minulosti tajemného pacienta. Rozhodně se ale nejedná o nenáročné čtivo na jeden večer.
Keatin
Knihu jsem sice četla už dávno, ale doteď si pamatuji, jaké pocity ve mně vyvolala. Chvíli mi sice trvalo, než jsem se zorientovala v minulosti, přítomnosti a budoucnosti, nicméně celkový dojem z knihy je víc než pozitivní.
Romanka
Kniha vyloženě nenadchla, ale neurazila, některé pasáže mě bavily více, některé méně. Po kladných komentářích na film jsem tedy zvědavá, zda mě zaujme více než kniha.
Adri-Anna
Pokud se Man Bookerova cena uděluje za miš maš řazený děj několika postav, tak si ji tenhle pacient poctivě zasloužil :-) On to byl dobrý příběh, jen byl divně naporcovaný, blbě se četl a konec, jak kdo dopadl mi taky chyběl.