Jana Rečková

Cynické fantazie

Cynické fantazie
V obchodech(49 - 259 Kč)

Fantasy Sci-fi Povídky

O čem je kniha Cynické fantazie?

V antologii Cynické fantazie shromáždili editoři sedmnáct povídek od patnácti současných českých autorek a autorů. Knihu zakončuje esej slovenského teoretika fantastické literatury Ondreje Herce. Najdete v ní práce velmistrů žánru, jakými jsou Jan Poláček, František Novotný, Eva Hauserová či Jana Rečková, tak řadu originálních nových tvůrců, na jejichž další díla se budete těšit v následujících letech. Žánrově je kniha rovněž pestrá, od hororů Milana Petráka a Jana Kovanice, přes katastrofickou science fiction s příměsí mystiky Anny Šochové, po trochu ulítlou sci-fi Milana Štajera až k hard SF Martiny Šrámkové a Jana Havliše. Povídky spojuje překvapivý, někdy krutý až cynický závěr, ale autoři sami asi cynici nebudou, knihu i výtěžek z ní věnovali Martině Šrámkové, která se vydání své povídky již nedožila. (Založil/a: mauvais-ange)
V obchodech(49 - 259 Kč)

Nakladatelství (rok): Millennium Publishing - 2011
ISBN: 978-80-86201-81-8

bublynka22
přiznávám, že jsem měkká a přečetla jsem jen první dvě povídky Zlaté české ručičky a Do smrti dobrý, pak už mi chyběl humor a optimismus takže se vracím k Zeměploše a jí podobným úkazům. Nicméně taťkovi, který zbožňuje Žambocha nebo Červenáka se to líbilo,takže zkuste sami