Vesmír versus Alex Woods

Originální název: The Universe versus Alex Woods
Gavin Extence
Vesmír versus Alex Woods
V obchodech(275 - 311 Kč)

Román

O čem je kniha Vesmír versus Alex Woods?

Alex Woods si uvědomuje, že jeho život nezačal zrovna konvenčním způsobem. Vyrůstá jen s matkou, která je navíc jasnovidka, a je mu naprosto jasné, že za to tu a tam schytá od kluků nakládačku. A ví taky, že se někdy můžou přihodit i ty nejnepravděpodobnější věci – má jizvu jako důkaz. Zatím ale ještě netuší, že ze setkání s mrzoutským samotářem, vdovcem panem Petersonem, vznikne nečekaně přátelství, v němž se naučí, že člověk v životě dostane jen jednu šanci. A že se musí rozhodnout co možná nejlíp. (Založil/a: Kůstka)
V obchodech(275 - 311 Kč)

Nakladatelství (rok): Argo - 2013
ISBN: 978-80-257-0891-0

lidus
Na to, že je tato kniha autorovou prvotinou, je naprosto excelentní. Místy nejsou některé věci dotažené nebo naopak působí vytrženě z kontextu, jako celek je ovšem román skvělý. Líbí se mi pojetí tématu a výborná je i charakteristika Alexe. Jakožto bývalého knihomola mě ohromně rozesmál výstižný rozbor toho, proč se někdo stane outsiderem.
borntolive
Podobný motiv jako film Gran Torino. Starý chlápek, kterého nikdo nemusí, a mladý kluk, který je tak trochu "jiný". Z toho prostě musí vzniknout zajímavá kombinace. Sympatický, svým způsobem ulítlý, konvenčně-nekonvenční příběh s přesahem do zásadních morálních témat, na který si vzpomenu vždycky, když piju ze sklenice s brčkem...
MargarethMatthews
Naprosto úžasná kniha, jejíž konec mne dohnal k slzám a donutil mne se zamyslet nad spoustou věcí. Přeji si více takových knih a příběhů.
doriang
Jízda... Úplně neuvěřitelná nehoda malého Alexe, která později vedla k tobogánové jízdě, která na konci nebrzdí, ale naopak nabere obrovský spád. A vlastně ani nevíte jak, ale toho podivnýho kluka si zamilujete a už vás nepustí. Půlku knihy to tak vůbec nevypadalo, ale poslední kapitoly z ní dělají velkého favorita na letošní top 10 přečtených knih.