Ed McBain
*15.10.1926 - †06.07.2005

Jed
Všechny knihy autora

Není hluchý jako hluchý

Originální název: Let’s Hear It for the Deaf Man (1972)
Ed McBain (pseudonym autora: Salvatore Lombino )
Není hluchý jako hluchý
V obchodech(59 Kč)

Román Detektivní
  27. kniha v sérii 87. revír.

O čem je kniha Není hluchý jako hluchý?

Postavu zdánlivě nepolapitelného zločince Hluchého uvedl Ed McBain v tomto již klasickém policejním románu do děje už potřetí (předtím to tak bylo v románech Provokatér a Poldové). Stalo se tak v době, kdy jím smyšlené zločiny a bezmocná neohrabanost policie nápadně připomínaly skutečnost: americká veřejnost byla traumatizována atentáty na vysoce postavené státní úředníky a politiky a popularita policie se pohybovala hluboko pod bodem mrazu. Ed McBain vytvořil postavu velkého protivníka zákona, netuctového plánovače netuctových zločinů. (Založil/a: Tanmut)
V obchodech(59 Kč)

Nakladatelství (rok): BB art - 2009
ISBN: 978-80-7381-436-6
Nakladatelství (rok): BB art - 2008
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Děčínský
Zde v medailonku je uvedeno, že autor napsal příběhy Poldové a Provokatér, které jsem četl, ale nejsou zde založeny samostatně. Tak i toto jsem pochopitelně četl, já mám však výhodu v tom, že autorovi věřím, že vše zdárně vyšetří.
Váca
Mistr detektivního žánru nezklamal, na scénu opět vytáhl hluchého a němu přihodil další dva zajímavé případy, jak bývá dobrým zvykem.
problemchild
Třetí příběh s "Hluchým" se super čte, ale rozuzlení je nyní zajímavější, než 2 předchozí příběhy, kde velkou roli hrála náhoda, kdežto zde "Hluchý" už moc machroval a bohužel (pro něj) přestřelil. Avšak na první příběh to už nemá...
martin113
S Hluchým se v McBainových románech střetávám poměrně často. Provokatér a Osm černých koní, právě tam on figuruje.