Ed McBain

Jed
Všechny knihy autora

Koho zvolil vrah

Román z 87. revíru
Originální název: Killer’s Choice (1957)
Ed McBain (pseudonym autora: Salvatore Lombino )
Koho zvolil vrah
V obchodech(49 Kč)

Detektivní
  5. kniha v sérii 87. revír.

O čem je kniha Koho zvolil vrah?

Vyšlo také pod názvem Která stála za vraždu?

Na prkenné podlaze laciné nálevny, v postýlce střepů a v brouzdališti alkoholu zředěného krví, leží dlouhovlasá rusovláska se čtyřmi střelnými ranami v hrudi. Mrtvá. Proč však ten strašný nepořádek? Byl vrah natolik rozrušený, nebo chtěl prostě zmást stopy?
Jak ukazuje první fáze vyšetřování, oběť měla hned několik životních rolí. Rozvedená manželka, která se nechce vzdát svého dítěte. Milenka ženatého pána. Oddaná, schopná a milá spolupracovnice, ale i alkoholička přitahovaná hernami pochybné pověsti.
Ve všech životních rolích byla někomu nepohodlná. V které z nich byla ale nesnesitelná? (Založil/a: mvesper)
V obchodech(49 Kč)

Nakladatelství (rok): BB art - 2017
ISBN: 978-80-7507-672-4
Nakladatelství (rok): BB art - 2014
ISBN: 978-80-7507-007-4
Nakladatelství (rok): Český spisovatel - 1993
ISBN: 80-202-0458-X
Poznámka: Vyšlo pod názvem Která stála za vraždu?
Nakladatelství (rok): Orbis - 1969
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

dollyk
Příběh se mi líbil, i když ta nevyrovnanost oběti a nevysvětlitelné rozdíly v soudech o její osobě mě připravovali na nějakou katarzi, ale ta se nekonala. Čekal jsem velké sjednocení, místo toho přišlo průměrné odhalení.
Děčínský
Autor přidává do 87. revíru novou posilu, kterou dostává na zapracování detektiv druhé třídy S. Carella. Přílišnou horlivostí nováčka přijde Steve málem o život. Ale nakonec kolektiv policistů vraha vypátrá.
wendel
Solidní mcbainovská rutina, ale nic , co bych si nějak dlouho pamatoval. Zajímavostí je, že se v tomto příběhu objevuje poprvé na 87. revíru detektiv Cotton Hawes.
Baron1975
McBain zraje jako víno. Je s každou knihou lepší. Příjemné detektivní čtení. Není moc dlouhé a to mám rád.