*26.07.1875 - †06.06.1961

Duše moderního člověka

Originální název: L'homme à la découverte de son âme (1931)
Duše moderního člověka
V obchodech(1599 - 2999 Kč)

Odborná

O čem je kniha Duše moderního člověka?

Soubor původních Jungových prací a ukázky z jeho duchovní autobiografie, jež představují výklad zásadních stanovisek k základním problémům duše moderního člověka.

Obsah:

Psychoterapie a světový názor

Ulysses - Monolog

Picasso

Po katastrofě

Doslov k „Rozpravám k současným dějinám“

Boj se stínem

Slovníček některých Jungových základních pojmů

EDIČNÍ POZNÁMKA PŘEKLADATELE

ÚPLNÁ BIBLIOGRAFIE SEBRANÝCH SPISŮ C. G. JUNGA

ČESKÁ, NĚMECKÁ A ANGLICKÁ VERZE

O AUTOROVI A JEHO DÍLE (Založil/a: Arcanis)
V obchodech(1599 - 2999 Kč)

Nakladatelství (rok): Atlantis - 1994
ISBN: 80-7108-087-X

Myrddin33
Více a více začínám Jungovi přicházet na chuť. Díky Frommovi jsem si k němu utvořil trochu nepěkný obraz a nechtěl jsem se jím moc zaobírat, ale naštěstí mě to přešlo a začínám se seznamovat s jeho zajímavým dílem. Tato kniha obsahuje několik hodně zajímavých pojednání a mnoho zajímavých myšlenek. Část Ulysses - Monolog pro mě byla tedy hodně náročná, ale prokousal jsem se přes ní (jen přemýšlím, zda bych byl schopen se nyní prokousat Joycem...). Druhá část od kapitoly Vize až k Pozdní myšlenky mi přišla lehce ezoterická a trochu těžce stravitelná. Ale celkově jsem z knihy nadšený a proto ji i dávám vysoké hodnocení.
cobykdyby
Tak jsem se rozhlizel po krajine v serengeti a videl svet. V tu chvili jsem si uvedomil udel cloveka, videt realitu. Nu, mame lidi, kteri stepuji v praveku, a lidi, kteri v case dospeli az do moderni doby. Kolik lidi to o sobe muze rici? Ze jsou modernimi lidmi tudiz, ze prekroci primku minulosti pres soucasnost az k jakesi budoucnosti? Tezko rict. Na nektere jsem po volbach zvedava. K cemu nam pomohou:) ale snad bude i legrace ☺
Vědmed
Ještě nikdo ke mně nemluvil tak čistě a harmonicky. Takřka každý okamžik s těmito slovy byl v souznění s hlasem mojí duše a já žasnul nad tím, jak někdo může tak přesně vyjádřit slovy to, co uvnitř cítím, a co jsem nevěřil, že slovy vyjádřit jde. Mnohé díky za Váš kontakt s proudem, velký pane.