Richard Wilhelm

Carl Gustav Jung
*26.07.1875 - †06.06.1961

Tajemství zlatého květu

Čínská kniha života
Originální název: Das Geheimnis der Goldenen Blüte - Ein chinesisches Lebensbuch (1971)
Richard Wilhelm, Carl Gustav Jung
Tajemství zlatého květu
V obchodech

Duchovní literatura

O čem je kniha Tajemství zlatého květu?

Starý esoterický text čínského taoismu, ovlivněného buddhismem, konfucianismem a snad i nestoriánským křesťanstvím, přeložil sinolog Richard Wilhelm z čínštiny do němčiny, opatřil odborným komentářem a požádal svého přítele , slavného psychologa C. G. Junga o psychologický komentář. Text totiž obsahuje praktický návod k meditačním cvičením, umožňujícím čínskému adeptovi vymanit se z pout světa, dosáhnout zdraví a především zrození "zlaté květiny", to jest duchovního znovuzrození. (Založil/a: Sedmikráska)
V obchodech

ISBN: 80-7021-723-5
Skrýt vydání   Skrýt vydání
Všechna vydání Všechna vydání

Myrddin33
Samotný text, dvě knihy, je nutno čísti velmi pozorně. Je to psáno typicky východním stylem a tak není úplně snadné všemu porozumět. V některých částech jsem měl velké problémy pochopit skutečnou podstatu některých myšlenek. Doslov C.G. Junga mě velmi překvapil. Měl jsem proti němu trochu averzi, protože upřednostňuji učení Fromma, Freuda a až někde v dálce Junga. Ovšem to, jak napsal komentář k této knize mě donutila se zabývat jeho dílem a přehodnotit na něj názor. A i kvůli tomu dávám pět hvězdiček.
aa031
Krásná slova a stejně tak krásné myšlenky. Knihy tohoto typu čtu málo, takže text byl pro mě někdy poměrně složitější na pochopení.
Nikulicka
První část knihy je náročná, člověk se musí dost soustředit, aby pochytával abstraktní smysly vět. Druhá část - komentář od Junga je ale super a knihu to dost pozvedlo.