Warcraft – Rozdělení
Originální název: Warcraft – The Sundering
(2005)
Richard Alen Knaak
3. kniha v sérii Válka prastarých.
Jestli Duše démona padne do spárů Plamenné legie, bude všechna naděje na záchranu světa ztracena.
Malfurionův bratr Illidan, pokřiven mocí Studny věčnosti, se pokusí vše vyřešit sám a svým způsobem rozhodnout o konečném vítezství jedné, či druhé strany. Přikloní se nakonec na tu správnou stranu? Nebo bude naděje na záchranu nadobro ztracena? (Založil/a: Parm)
(Zobrazit více O čem je kniha Warcraft – Rozdělení?
Trilogie Válka prastarých - kniha třetí.Dračí mág Krasus spolu s druidem Malfurionem musí riskovat skutečně vše, aby zachránili tento svět před zkázou. Podaří se jim přivést na svou stranu nejen Bohy a polobohy přírody, ale i trpaslíky, taury a srstnatce a doufají, že vytvořením takto silné aliance se budou moci postavit Plamenné legii v této poslední bitvě.
Všechna vydání
Všechna vydání
Obsahuje spoiler
Válka prastarých není jen o bitvách s Plamennou legií. Obsahuje příběhy o přátelství, o snaze porazit zlo, o kompromisech a změnách, které se k poražení musí využít. Někdy prostě předsudky (například k smradlavým nemytým tvorům, jako jsou taurové) musí jít stranou. Velká škoda, že vývoj postav pokračoval nalajnovaně a nijak zvlášť už se nevyvinul, aby děj trochu ozvláštnil. I díky tomu celkový děj působí vcelku klišoidně (touha po moci - přivedení zla - spojení ras - dobro poráží zlo - 90% těch dobře vyobrazených hrdinů je stále na živu - happyend). Bez velkých očekávání to ale účel fantasy oddechovky splňuje. Takže tomu, koho Warcraft baví a chce se dozvědět něco o historii elfů, Aspektů, o působení Sargerase, nebo jak došlo k rozdělení Kalimdoru, tuhle trilogii doporučuju.
Souhlasím, že se jedná o nejlepší díl z téhle série. Warcraft jsem nikdy nehrál, ale knižní svět mě opravdu chytl a baví. Po dočtení třetího dílu se rozjasnilo hodně věcí, které Knaak psal ve Dnu draka, který u mě pořád asi vede. V knize se mi líbilo, jak plynul děj a jak postupně došlo k vyústění a i celý závěr. Knihu mohu jako ostatní jenom doporučit.
Tento díl je určitě nejlepší z celé série. Každý kdo je fanoušek Warcraftu, tak se pro něj stane tato kniha almanachem informací z onoho světa. Všem vřele doporučuji!
tato část je vlastně jedma veliká bitva o to zda Sargeras vstoupí na Azeroth nebo ne. Všechny postavy kopírují očekávaná klišé, ale to čtenář chce a funguje to